Valpartijen van een trap

      Reacties uitgeschakeld voor Valpartijen van een trap

Geachte Lezer(es).

Het mag algemeen bekend verondersteld worden dat er in en om het huis meer ongevallen plaats vinden dan in het verkeer. Vorig jaar zelfs ongeveer 1500 met dodelijke afloop.

Valpartijen van een trap scoren hierbij opvallend hoog. Een trapleuning die meestal rechts van de trap is aangebracht blijkt onvoldoende te zijn.

Nu zijn er in speciaal zaken en bouwmarkten handgrepen te koop. Deze zijn echter opvallend aanwezig en nogal prijzig. Nu zag ik recentelijk bij een kennis die dit probleem op een voorkomende manier had opgelost.

Ik heb deze voorziening direct toegepast en gemakshalve verwijs ik U naar bijgaande foto’s. Het bestaat uit een gardelux-buis met twee eindsteuntjes. Deze worden met houtschroeven bevestigd en ZONDER voorboren aangebracht. Dan zit het geheel als een huis.

U heeft dan meer houvast als U trap opgaat en ook heel belangrijk afgaat.

De buis e.a. is te koop bij BOMIJ aan de Nijverheidsstraat hier in Heerhugowaard. De kosten zijn per meter 36 euro.

Ik adviseer U tot aanschaf en plaatsing over te gaan, voor het te laat is. Mocht U denken “Ik ben er nog niet aan toe” realiseer U zich dan dat als U eraan toe bent U al te laat bent. Met andere woorden het ongeluk is dan al gebeurt.

Mocht U nog vragen hebben of wat dan ook, U kunt altijd contact met mij opnemen.

Met vr.groet.
Roel Appers.
Torenmolen 3.