Samen in de molenwijk

      Reacties uitgeschakeld voor Samen in de molenwijk

Voor het vak aardrijkskunde moeten wij onderzoek doen naar een wijk in Heerhugowaard of omstreken. Deze moeten we vergelijken met heel Heerhugowaard. Wij wilden graag de Molenwijk onderzoeken, omdat we hier eigenlijk nog weinig over weten. Wij wisten voor dit onderzoek bijvoorbeeld niet hoe de wijk was ontstaan, wat voor voorzieningen er in de wijk aanwezig zijn en wat de sociaaleconomische omstandigheden zijn in deze wijk. In dit onderzoek wilden wij de leefbaarheid in de Molenwijk onderzoeken. Dit hebben we gedaan door eerst zelf onderzoek te doen met behulp van literatuur. Daarna hebben we een enquête gemaakt en die verspreid onder de bewoners. Ook hebben wij zelf ook een ronde door de wijk gelopen/gereden. Hierdoor kregen wij een beter beeld van wat de bewoners zelf vinden van hun wijk, en op welke manieren, volgens de bewoners, de Molenwijk een betere plek kan worden voor jong en oud.

https://molenbelang.nl/wp-content/uploads/2021/07/po-ak-molenwijk-voor-molenbelang.pdf

Powered By EmbedPress